UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офіс Венедіктової відкрив справу проти депутата Новинського

Позов проти депутата подав його колишній бізнес-партнер.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова відкрила справу проти народного депутата Вадима Новинського ( «Опозиційний блок»), повідомляє «РБК-Україна» із посиланням на відповідь Офісу генпрокурора на журналістський запит.

«Кримінальне провадження відкрито 24 вересня на виконання рішення Печерського районного суду Києва», - йдеться у відповіді. Розслідування доручено столичному управлінню ДБР.

З позовом до Новинського звернулося ТОВ «Гратант», яке стверджує, що Новинський незаконно заволодів майном мережі супермаркетів «Амстор», зокрема заставним та іпотечним майном «Укрексімбанку».

За даними системи YouControl, підприємство зареєстроване в Донецьку і на сьогодні перебуває на стадії реорганізації. Його засновником і бенефіціаром є Володимир Вагоровський.

Відзначимо, Вадима Новінського і братів Вагоровський пов'язують давні бізнес-відносини. Саме Олександр Вагоровський (молодший з братів - ред.) свого часу умовив Новинського і його компанію «Смарт груп» врятувати «Амстор-трейд» від банкрутства.

Читайте також: Росія зняла санкції з Новинського

Раніше НАБУ розпочало розслідування щодо газової фірми Новинського «Аркона Газ-Енергія», придбаної за завищеною у 60 разів ціною. Схема завдала державі збитків на 196,8 млн грн.

За версією слідства, перші власники фірми отримали право користування надрами Свистунківсько-Червонолуцького газового родовища на Полтавщині за 3,8 млн гривень, а потім продали фірму за 200,6 млн.