UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий закон полегшить доступ інвесторам до українського ринку цінних паперів — експерт

Закон ліквідує деякі бюрократичні перешкоди для залучення іноземних інвестицій в Україну.

Верховна Рада прийняла закон №6141 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій", який має полегшити доступ інвесторів до українського ринку цінних паперів.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Дар'я Каленюк, виконавчий директор ЦПК. На її думку, закон ліквідує деякі бюрократичні перешкоди для залучення іноземних інвестицій в Україну.

"Відтепер для інвесторів зменшиться кількість обов'язкових для подання документів з мокрими печатками та підписом. І найголовніше - бізнесменам не доведеться особисто приїжджати в Україну. Сидячи в офісі в США, Сінгапурі та Гонконгу, можна буде спокійно інвестувати в українські цінні папери", - зазначає експерт.

За її словами, прихильники закону говорять про можливості залучення 100 млрд грн інвестицій. У минулому році в Україну було залучено лише 1,8 млрд дол. (приблизно 47 млрд грн) прямих іноземних інвестицій, переважно з Кіпру. Крім того, 3 млрд дол. Україна залучила, випустивши єврооблігації у вересні 2017 року.

"На жаль, як ми бачимо, через нереформовані суди та тиск правоохоронців бізнес не поспішає вкладати гроші в українську економіку", - підкреслює автор.

Детальніше про спрощення режиму залучення іноземних інвестицій читайте в матеріалі Дар'ї Каленюк "Вбити двох зайців: полегшити життя інвесторам і не приховати бенефіціарних власників" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".