UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні знижується ціна на цибулю

У продаж масово почав надходити овоч нового врожаю.

В Україні цього тижня спостерігається зниження цін на цибулю. Це пов'язане з тим, що у даному сегменті стали масові поставки ріпчастої цибулі нового врожаю з українських господарств. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit

Вони наголосили, що у 2023 році сезон реалізації озимої цибулі в Україні стартував у середньому на 1,5 тижня раніше, ніж 2022 року. Так, на початку літа минулого року виробники південних областей України тільки почали пропонувати до реалізації перші дрібні партії цієї продукції.

Читайте також: В Україні зросла ціна на борщовий набір

Станом на 31 травня, відпускні ціни на ріпчасту цибулю сформувалися в діапазоні 40-46 грн/кг ($1,09-1,26/кг), що в середньому на 11% дешевше, ніж тижнем раніше.

Експерти підкреслили, що торішньої продукції місцевого виробництва на сьогодні вже не залишилося.

«Здебільшого на ринку пропонується ріпчаста цибуля врожаю 2022 року імпортного виробництва. А ціни на імпортну торішню продукцію дещо вищі, при цьому якість часто залишає бажати кращого», – зазначили вони.

За словами аналітиків, з початку цього тижня більшість оптових компаній практично повністю переорієнтувалися на закупівлі ріпчастої цибулі нового врожаю з українських господарств.

Слід зазначити, що у 2022 році в аналогічний відпускні ціни на ріпчасту цибулю в Україні були в середньому в 1,6 раза нижчими, ніж зараз.

Раніше ми писали, що в Україні стрімко зросли ціни на молоду капусту.