UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нові санкції ЄС проти РФ торкнуться фінансування політичних партій

В Європі занепокоєні через збільшення дезінформації з боку РФ.

В Євросоюзі з’явилася ініціатива, відповідно до якої пропонується заборонити політичним партіям, аналітичним центрам та іншим групам отримувати фінансування від Росії. Такі обмеження плануються ввести в рамках наступного раунду санкцій проти РФ, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Зазначається, що російське політичне фінансування ЄС хочу обмежити через стурбованість відносно поширюваної Кремлем дезінформації, пов'язаної з виборами до Європарламенту на початку червня.

Імовірно, що в новий пакет санкцій також буде включати заборону на використання системи обміну фінансовими повідомленнями з російським центробанком. Нагадаємо, що Росія запустила систему обміну фінансовими повідомленнями, власну версію SWIFT, наприкінці 2014 року вже після анексії Криму.

Читайте також: Новий пакет санкцій ЄС атакує російський СПГ, тіньовий флот та тих, хто обходить санкції – Reuters

Нагадаємо, 12 квітня Рада ЄС остаточно ухвалила закон, який встановлює мінімальні правила переслідування за порушення або обхід санкцій Євросоюзу в державах-членах.

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія планує запровадити санкції проти так званого «тіньового флоту», що вивозить російську нафту вище за «цінову стелю», а також суден, які доставляють військову техніку до РФ із КНДР. Також Італія погодилась на санкції щодо російського СПГ, зазначивши, що має достатній запас міцності і організацію інфраструктури, яка може працювати без російського СПГ.