UA / RU
Підтримати ZN.ua

Податок на доходи: чи перевірятимуть податківці банківські картки з січня?

Чи почнуть офіційні доходи українців порівнювати із сумами на картах?

У суспільстві почали поширюватися припущення та чутки про те, що у Податкової служби з січня з'явилася можливість перевіряти доходи громадян в Україні з використанням непрямих методів, а отже тепер перевіряючі мають право порівнювати офіційні доходи платника з сумами, що фіксувалися на банківських картках. Наприклад, про це повідомляє Telegram-канал "Адвокат Права".

Тобто нібито фіскали з січня можуть порівнювати офіційні доходи з витратами за картками. З незадекларованої різниці доведеться сплачувати податок у тому випадку, якщо людина не зможе підтвердити походження коштів.

Коментар DT.UA:

Нічого не змінилося в роботі банківської системи з їхніми клієнтами щодо доступу до банківських карток контролюючих органів. Як і раніше, доступ до інформації по карті можна отримати виключно за рішенням суду.

Читайте також: З початку року зросли податки з продажу нерухомості

Нагадаємо, що вже понад рік як контролюючі органи відновили перевірки суб'єктів господарювання. У кожному органі, який має право на такі перевірки, щорічно розробляються відповідні плани-графіки. Публікуємо такі графіки в одному місці.

Крім того, в Україні з'явився новий податок на землю .   За 2022 рік мінімальний податок на землю нараховуватиметься у 2023 році.