UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нові опції еРиба спрощують комунікацію рибного бізнесу з чиновниками

В сервісі з'явились чотири нові компоненти

Функціонування нових чотирьох компонентів електронної системи еРиба врегулює промислове рибальство і допоможе підприємцям співпрацювати з Держрибагентством, Рибоохороною та іншими органами виконавчої влади, не витрачаючи час на заповнення паперових документів. Так оцінюють новацію у Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Читайте також: Штрафи за незаконно рибальство планують збільшити в десятки разів

За повідомленням міністерства, цифровізація рибної галузі сприятиме зменшенню адміністративного навантаження на бізнес, зробить управління сектором прозорішим і забезпечить кращий контроль.

Що саме додали в еРиба?

Одразу декілька нових опцій дозволять дистанційно і швидко заповнювати необхідні документи з мінімізацією помилок та некоректних даних, а також скороченням живих черг для оформлення документації.

“Е-Договір” надасть можливість підприємцям підписувати кваліфікованим електронним ключем документ там, де в той час знаходиться підприємець і є доступ до мережі. За допомогою інструменту “Е-Дозвіл” буде можливість отримати дозвіл на використання спеціальних водних біоресурсів. “Е-Бирка” - це маркування знаряддя лову, “Е-журнал обліку суб’єкта рибного господарства” забезпечить щоденну звітність”, – вказують у міністерстві.

У травні Держстат повідомив, що найбільша частка збиткових підприємств за перші місяці 2024 року зафіксована в тому числі у рибному господарстві - 38,2%, проти 54,1% торік.