UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина продовжить експлуатацію трьох АЕС до квітня

Планувалось, що всі три об'єкти будуть закриті 31 грудня.

Німеччина продовжує термін експлуатації трьох своїх АЕС, які мали бути закриті до кінця 2022 року. Про це повідомляє Politico із посиланням на наявний у розпорядженні видання документ.

Згідно з документом, канцлер Німеччини Олаф Шольц наказав продовжити термін служби останніх трьох атомних електростанцій країни до 15 квітня наступного року.

Twitter/Hans von der Burchard

У листі Шольц також оголосив про новий закон про підвищення енергоефективності та будівництво нових газових заводів, що працюють на водні - це має забезпечити безпеку енергопостачання.

Указ Шольца поклав край тижням внутрішньої боротьби всередині його правлячої коаліції щодо того, чи продовжувати термін служби трьох атомних електростанцій, що залишилися в країні. 

Партія Зелених міністра економіки Роберта Хабека спочатку наполягала на їх закритті 31 грудня, як було заплановано наприкінці 2022 року. 

Пізніше партія Хабека подала пропозицію відключити одну з електростанцій, як і планувалося, проте залишити дві інші в резерві на випадок загострення кризи, до квітня 2023 року.

Рішення Шольца можна розглядати як компроміс між різними думками всередині коаліції.

Раніше повідомлялось, що влада Німеччини посилить захист об'єктів критичної інфраструктури через побоювання диверсій.

Минулого тижня уряд Шольца представив на розгляд парламенту масштабний план запозичень для подолання енергетичної кризи.