UA / RU
Підтримати ZN.ua

НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк Думчева

"Класикбанк" віднесений до категорії неплатоспроможних.

Національний банк України визнав "Класикбанк" неплатоспроможним, рішення прийнято 14 червня.

У НБУ пояснили, що рішення прийнято у зв'язку з тим, що банк з моменту віднесення до категорії проблемних досі не привів свою діяльність у відповідність з вимогами законодавства, хоча на це відводилося 180 днів.

Раніше в грудні 2015 року НБУ визнав "Класикбанк" проблемним у зв'язку з непрозорою структурою власності.

1 квітня банк повідомив регулятору, що зазначені у відомостях про структуру власності особи є номінальними утримувачами акцій на користь Сергія Думчева, колишнього голови банку "Преміум".

Однак Думчев як заявлений бенефіціар банку так і не надав необхідний пакет документів для погодження придбаного істотної участі. Також банк і власник не змогли реалізувати альтернативне вирішення цього питання, наприклад, відчуження банку на користь третьої особи.

"Оскільки протягом строку, встановленого законом, структура власності банку не була приведена у відповідність з вимогами Національного банку, регулятор зобов'язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних", - йдеться в повідомленні НБУ 15 червня.

Читайте також: Фізичним особам-клієнтам банків спростять використання електронного цифрового підпису

У банку були розміщені вклади 65 фізичних осіб, навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 258 тис. грн.

Відзначимо, ще в 2011 році DT.UA писало про те, що дніпропетровський "Класикбанк" згадувався у зв'язку з величезними обсягами продажу готівкової валюти населенню.