UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацбанк позбавив ліцензій дві фінансові установи: чим завинили мережа обмінників та кредитна компанія

Фінансові компанії не дослухались до попереджень регулятора.

Національний банк України анулював ліцензії двом небанківським установам: ТОВ “ФК “Ріальто” та  ТОВ “Фінод”. Як йдеться у повідомленні регулятора, рішення ухвалено Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг.

Ліцензії ТОВ “Ріальто” анульовані  у зв’язку із визнанням ділової репутації власника істотної участі та керівника ТОВ, а також самої небанківської фінансової установи  небездоганною.

У липні Національний банк України анулював ТОВ "ФК "Ріальто" ліцензію на провадження діяльності з надання фінансових послуг, а саме на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту. 

Перед тим на компанію було накладено штраф за ненадання інформації та надання фінансовою компанією завідомо недостовірної інформації на вимогу регулятора. Штраф у 51 тисячу гривень було накладено на "Ріальто" і у травні: за порушення вимог законодавства до етичної поведінки під час взаємодії зі споживачами щодо урегулювання простроченої заборгованості.  

ТОВ "ФК "Ріальто" надає сервіс онлайн-кредитування фізичних осіб під брендом Monetka.

ТОВ “Фінод” позбавлено ліцензій у зв’язку з тим, що установа не виконала накладені на неї Нацбанком зобов’язання  вжити заходів для усунення раніше здійснених порушень та причин, що їм сприяли.

За даними ЗМІ, одеська компанія «Фінод» має одну з найрозгалуженіших мереж обмінних пунктів в країні: понад 400 в 16 областях України

На початку серпня Нацбанк відкликав банківську ліцензію та ліквідував АТ “АКБ “КОНКОРДˮ.

У липні Національний банк України наклав штрафи і виписав попередження трьом банкам та 16 небанківським фінустановам. Найбільший штраф отримав Перший український міжнародний банк (ПУМБ), бенефіціаром якого є Рінат Ахметов, — 10,85 млн грн.