UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацбанк не планує штучно стримувати зміцнення гривні - голова НБУ

За словами Шевченка, валютна політика НБУ не змінилася.

Валютна політика Нацбанку зі зміною керівництва не змінюється, а в разі розвороту ринку НБУ не буде штучно стримувати зміцнення гривні. Про це заявив глава НБУ Кирило Шевченко на зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації, повідомляє прес-служба регулятора в Facebook.

"Валютна політика не змінюється. Курс формується ринком, а ми тільки згладжуємо надмірні коливання як в одну, так і в іншу сторону. У серпні пропозиція валюти була більше попиту. Тому курс гривні зміцнювався, а НБУ поповнював резерви. У вересні попит на валюту виріс з боку імпортерів. Це зумовило певне послаблення гривні. Для згладжування коливань НБУ відновив інтервенції з продажу валюти. Фундаментального тиску на гривню немає. Є значна пропозиція валюти з боку експортерів. У жовтні-листопаді пропозиція валюти ймовірно зросте завдяки продажам аграріїв. У разі розвороту ринку НБУ не має наміру штучно стримувати зміцнення гривні ", - запевнили в НБУ.

Читайте також: Курс НБУ: Євро подешевшало нижче 33 гривень

Нагадаємо, що днем раніше глава інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала, розповідаючи про прогнози компанії щодо економіки на 2020-2021 рік, заявив про те, що нова команда Нацбанку дала ринку сигнал про те, що не орієнтована на зміцнення курсу гривні.