UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" має заплатити понад мільйон гривень за недопуск НКРЕКП до перевірок

Комісія оштрафувала держкомпанію.

Відповідно до рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), НАК "Нафтогаз України" має виплатити штраф у розмірі 1,156 млн грн за недопуск представників регулятора до проведення перевірок. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення ухвалив регулятор на засіданні 3 грудня.

Уточнюється, що за недопуск до планової перевірки постачання газу за останні чотири роки регулятор наклав на компанію максимальний штраф - 850 000 грн. Крім того, за недопуск регулятора ще до трьох позапланових перевірок, які проводилися щодо звернення з боку учасників ринку та споживачів, комісія наклала на "Нафтогаз" штрафи по 102 тис грн за кожну.

"Не знаю, чи був повідомлений керівник компанії, Юрій Вітренко, щодо цих недопусків, але я обов'язково особисто повідомлю його", — заявив під час засідання голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Читайте також: "Нафтогаз" спростовує заяву міста Сміла щодо скасування Верховним Судом боргів за газ. Кому доведеться платити?

Раніше НАК "Нафтогаз" попередив про можливу зміну тарифу на газ для побутових споживачів постачальника "останньої надії", які не укладуть договору до 1 грудня.

Також Антимонопольний комітет вимагає від "Нафтогазу" переглянути умови договорів із теплокомуненерго.