UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" збільшив суму вимог до РФ за активами в Криму

НАК просить суд зобов'язати РФ виплатити $ 7 млрд.

"Нафтогаз" подає оновлені позови проти Росії в Третейський суд Гааги. При цьому НАК вимагає зобов'язати РФ виплатити групі понад $ 7 млрд компенсації за втрату можливості використовувати своє майно в Криму. Про це розповів виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко в інтерв'ю liga.net.

"Ми подаємо зараз оновлені позови проти Росії за втрату можливості використовувати наше майно в Криму. І там більша сума вимог - $ 5 млрд без урахування відсотків. Але з відсотками це вже більше $ 7 млрд", - сказав він.

За його словами, рішення суду, яке і визначить суму компенсації, буде або "наприкінці 2020 або 2021 року".

Раніше повідомлялося, що повернення активів "Нафтогазу" в окупованому Росією Криму не згадується в тристоронньому протоколі по транзиту газу.

Міжнародний арбітражний суд 12 квітня 2019 року присудив стягнути з РФ на користь "Укрнафти" $ 44,4 млн компенсації за експропріацію активів компанії в Криму. РФ безуспішно намагалася оскаржити у Верховному Суді Швейцарії наявність юрисдикції розглядати спір, пізніше звернулася з вимогою скасувати рішення про компенсацію.

У грудні 2019 року Верховний Суд Швейцарії залишив без задоволення заяву РФ щодо скасування міжнародного арбітражного рішення на користь ПАТ "Укрнафта" за кримськими активами компанії.