UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" забезпечить газом конфісковані у Дубневичів ТЕЦ

ТЕЦ виробляють тепло та електричну енергію для населення Львівської області.

Кабінет міністрів планує зобов'язати НАК "Нафтогаз України" постачати природний газ на конфісковані у братів Дубневичів теплоелектроцентралі. Уряд підготував відповідний проект постанови, пише ЕП.

Проектом пропонується покласти спеціальні зобов'язання на "Нафтогаз" щодо поставок газу "Новороздільської ТЕЦ" і "Новояворівської ТЕЦ".

Названі ТЕЦ є виробниками теплової та електричної енергії, у тому числі для потреб населення Львівської області.

"Блокування їх роботи напередодні початку опалювального сезону може призвести до надзвичайної ситуації і до народних протестів", - йдеться в записці, автором якої є голова Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), Антон Янчук.

Повідомлялося, АРМА визначило управителя майнових комплексів, заарештованих НАБУ в рамках розслідування про заволодіння понад 300 млн куб. м. газу "Нафтогазу", "Новороздільської ТЕЦ" і "Новояворівської ТЕЦ" - приватне підприємство "ГАРАНТ ЕНЕРГО М".

У січні 2018 року детективи НАБУ затримали і повідомили про підозру п'яти осіб: чотирьом посадовим особам компаній-власниці ТЕЦ - Тов "Енергія-Новий Розділ" та Тов "Енергія – Новояворівськ", і одній фізичній особі, яка є їх "куратором" і наближеною особою до згаданих народним депутатам.