UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нафтогаз" починає пошук інвесторів для випуску євробондів

Організаторами угоди призначені Citi і Deutsche Bank.

НАК "Нафтогаз України" почне зустрічі з інвесторами в Лондоні і Франкфурті, за результатами яких планується розмістити випуск 5-річних євробондів в євро, 8 липня. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в банківських колах.

За словами співрозмовника агентства, організаторами угоди призначені Citi і Deutsche Bank.

Повідомлялося, що "Нафтогаз" очікує дозволу Кабміну для виходу на ринок єврооблігацій з метою забезпечення закупівлі і формування запасів газу для успішних переговорів з російським "Газпромом".

Раніше в "Нафтогазі" підтвердили рішення відкласти розміщення п'ятирічних євробондів через несприятливої ринкової кон'юнктури.

"Нафтогаз" з 5 листопада 2018 року проводив серію зустрічей з інвесторами в США і Лондоні в рамках підготовки угоди. За даними джерела в банківських колах орієнтир прибутковості 5-річних євробондів НАК "Нафтогаз України" в доларах знаходився на рівні 10,9% річних. Андрій Коболєв заявив, що ключовими факторами, що визначають обсяг і вартість зовнішніх інвестицій в Україну, є: наявність незалежних компетентних регуляторів і справедливої судової системи.

Кабмін на засіданні 24 жовтня 2018 року схвалив випуск НАКом 5-річних єврооблігацій. "Нафтогаз" планує направити кошти, зокрема, на погашення існуючої фінансової заборгованості, закупівлю газу для проходження опалювального сезону та фінансування заходів для збільшення внутрішнього видобутку.