UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафта минулого тижня подешевшала на 7%

Гравці ринку не очікують зростання попиту на нафту.

Нафта в понеділок, 7 вересня, дешевшає. Гравці реагують на інформацію про те, що державна нафтокомпанія Саудівської Аравії Saudi Aramco в жовтні має намір знизити ціни на всі сорти нафти для покупців з Азії і США. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:10 за київським часом становить 42,2 долара за барель, що на 0,46 долара (1,08%) нижче ціни на закриття попередньої сесії. Ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі до цього часу становить 39,26 долара за барель, що на 0,51 долара (1,28%) нижче рівня попередньої сесії.

За підсумками минулого тижня Brent подешевшала на 6,9% - максимальними темпами за три місяці, WTI - на 7,5%. Падіння було викликано побоюваннями гравців щодо низького попиту на нафту в умовах зростання кількості хворих на коронавірус в багатьох країнах, пише Bloomberg.

Ціни обох марок в п'ятницю впали до мінімуму з 9 липня.

Читайте також: Завод Медведчука продає нафтопродукти в США в обхід санкцій - «Схеми»

Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет планує посилити моніторинг ринку нафтопродуктів через можливе зниження поставок палива з Білорусі, які в свою чергу можуть скоротитися через протести проти результатів президентських виборів.