UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафта дорожчає завдяки пом'якшенню карантинних заходів і скороченню видобутку

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли майже на 8%.

Ціни на нафту зростають на очікуваннях щодо відновлення економіки через зняття обмежень, пов'язаних з епідемією коронавірусу, а також скорочення видобутку провідними виробниками. Про це повідомляє Reuters.

Напередодні ф'ючерси на нафту марки Brent виросли більш ніж на 7,5%, перевищивши показник в $ 35 за барель - максимум з середини квітня. Ф'ючерси на WTI зросли на 10,9% - до $ 32,6 за барель, раніше досягнувши піку з середини березня.

Сьогодні до 10:30 за Києвом, нафта Brent торгується поблизу $ 35,34, WTI - близько $ 32,22 за барель.

"Оптимізм щодо попиту в нафтовому рівнянні сприяв подальшому зростанню цін, по мірі повернення попиту на бензин зі зняттям урядами обмежувальних заходів", - сказала старший аналітик нафтових ринків Rystad Energy Паола Родрігес Масиу.

Читайте також: Вчені знайшли у рослин гени, які сигналізують про небезпеку

Як повідомлялося, що поточний тиждень відкрився зростанням котирувань акцій. Також ціни на нафту досягли п'ятитижневого максимуму на тлі надій на те, що світ наблизився до виходу з рецесії. Стимулом стало послаблення карантинних заходів у ряді країн, у тому числі США, Італії та Іспанії.

Американські компанії другий тиждень скорочують кількість нафтових і газових бурових установок. Що балансує попит і стабілізує ціни на сировину.

20 квітня на світових біржах вартість травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI досягла негативних значень. Ситуація на біржі була обумовлена надлишком нафти на ринку при зростанні видобутку, низькому попиті і переповненості нафтосховищ в США.