UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ оголосило у розшук колишнього керівника Нацбанку Кирила Шевченка

Разом з ним розшукують ще двох посадовців «Укргазбанку».

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук трьох посадовців АБ «Укргазбанк», у тому числі колишнього голову Національного банку України Кирила Шевченка.

НАБУ підозрює посадовців у розкраданні понад 200 млн грн.

У розшук оголосили колишнього голову НБУ Кирила Шевченка, який до цього обіймав посаду голови правління «Укргазбанку», одного із заступників голови «Укргазбанку» Дениса Чернишова та заступника директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами цієї держустанови – Олену Хмеленко.

«Про підозру їм повідомили ще на початку жовтня, однак в спеціальному порядку, бо місцеперебування цих осіб було невідоме. Відтоді підозрювані ігнорували виклики до слідчого, через що їх було оголошено в розшук», - додали в НАБУ.

Читайте також: Кому кортить у головні банкіри

Нагадаємо, на початку жовтня Кирила Шевченка звільнили з поста керівника Нацбанку, майже одночасно Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України повідомило про йому про підозру у справі про протиправну діяльність службових осіб державного АБ «Укргазбанк», яка призвела до збитків в сумі понад 206 млн гривень.

Тоді ж стало відомо, що Кирило Шевченко виїхав з України й перебуває за кордоном.