UA / RU
Підтримати ZN.ua

На саміті "Один пояс, один шлях" підписали угоди на $ 64 млрд

Форум проходив 25-27 квітня в Пекіні.

Під час саміту, присвяченого реалізації ініціативи "Один пояс, один шлях" було підписано угод на понад 64 мільярдів доларів. Про це в суботу оголосив голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін.

У своїй заключній промові щодо програми Китаю з відтворення старого Шовкового шляху, що з'єднує Китай з Азією і Європою Сі сказав, що принципи ринкової економіки будуть застосовуватися у всіх проектах співробітництва "Пояси і шляху".

Форум проходив 25-27 квітня в Пекіні. У саміті взяли участь представники 150 країн, з них 37 були представлені главами держав. Від участі в саміті відмовилася Індія, оскільки в рамках китайської ініціативи один з транспортних коридорів проходить через спірну територію Кашміру.

Паралельно з форумом лідерів відбулися зустрічі представників експертного співтовариства з країн учасників ініціативи "Один пояс, один шлях". У ньому також взяли участь представники України.

Ініціатива "Один пояс, один шлях" ー концепція, запропонована в 2013 році Сі Цзіньпіном з метою активізації міжнародних багатосторонніх торгово-інвестиційних проектів за участю якомога більшого числа країн і використанням китайського та іноземного капіталів.

Нагадаємо, що перший форум високого рівня, присвячений ініціативі "Один пояс, один шлях", відбувся в Пекіні в травні 2017 року.