UA / RU
Підтримати ZN.ua

На півночі України може з'явитися новий енергооб'єкт – Шмигаль

Кабмін шукає гроші на новий енергооб'єкт в Чернігівській області. 

Кабмін планує збільшити генерацію електроенергії в Чернігівській області на 50 МВт за рахунок того, що буде побудовано новий енергооб'єкт. Наразі уряд шукає гроші та домовляється з партнерами. Про це під час виїзного засідання в Чернігів повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

 "Сьогодні обговорюємо питання підвищення обсягів генерації електроенергії на Чернігівщині. Маємо проєкт, який дозволить збільшити таку генерацію на додаткові 50 МВт, що для області є суттєвим ресурсом. Ведемо перемовини з партнерами для забезпечення необхідного фінансування", – сказав він.

Будівництво невеликих електростанцій передбачене стратегією розподіленої генерації України, яку почали реалізовувати через знищення Росією великих ТЕС.

Читайте також: Відключення світла: які плани в "Укренерго" на сьогодні

Нагадаємо, кандидат фізико-математичних наук, юрист, директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко у своїй статті "Як нам пережити зиму-2? Що робити людям" на ZN.UA. розповів, що мають зараз робити українські громадяни, щоб підготуватися до нової складної зими.