UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВФ вимагає зробити гривню менш стабільною

Фонд зберігає рекомендацію Україні перейти до плаваючого курсу національної валюти - щоб згладжувати удари світової фінансової кризи.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) як і раніше рекомендує Україні перейти до плаваючого курсу гривні, щоб економіка країни могла протистояти зовнішнім шокам.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр в ході 7-ї щорічної конференція Інституту Адама Сміта "Український банківський форум" у Києві у вівторок, 13 листопада.

"Ми з 2006-2007 років у наших звітах поміщаємо ці рекомендації. Ми вважаємо, що економіка на зразок української, яка глибоко інтегрована у світову економіку і залежна від експорту біржових товарів, залежить від волатильності на цьому ринку ... Ми вважаємо, що для економіки такого роду набагато краще було б мати плаваючий курс", - сказав Альєр.

При цьому він зазначив, що плаваючий курс дозволив згладжувати удари світового фінансового ринку в цілій низці країн.

- У Нацбанку оголосили гривню стабільною і порадили зберігати гроші в банках (ВІДЕО)


Разом з тим директор відділу економічних досліджень ринків, що розвиваються, Credit Suisse Сергій Волобоєв вважає можливою девальвацію курсу гривні максимум на 10% до сьогоднішнього рівня за умови відновлення співпраці України з МВФ.

"Я вважаю, що 10% - це максимально можлива девальвація проти нинішнього рівня при покращенні зовнішньої ситуації ... Якщо уряд домовиться з МВФ, гривня може втриматися на цьому рівні", - сказав Волобоєв. !zn

Читайте також:

Девальвація на 10% - це нормально

Мінфін прогнозує, що середній курс долара в 2013-2014 роках не підніметься вище 8,4 за долар

Експерти прогнозують, що Україна відновить співпрацю з МВФ на початку 2013-го і зробить курс більш гнучким

Експерти прогнозують більш гнучкий курс валют після виборів, але «стрибків» не буде

Глава НБУ проти «девальваційного допінгу» для економіки