UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВФ зможе вибрати один з варіантів формули ціни газу для України

Кабмін запропонує кілька варіантів формули.

Уряд України запропонує Міжнародному валютному фонду кілька варіантів формули ціни на газ. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко, пише liga.net.

"У нас є консенсус з МВФ у тому, що ми говоримо з приводу самої формули, не змінюючи принципів. Представники МВФ, НБУ вирушили до Вашингтона, щоб провести відповідні переговори. Я вважаю, у нас достатньо шансів знайти спільний з МВФ підхід для встановлення критеріїв формування ціни на газ", – сказав він.

Саєнко підкреслив, що зараз на перший план роботи з МВФ виходить питання створення антикорупційного суду, і в разі успішного вирішення цього питання, позиція Фонду може бути більш гнучкою по відношенню до України.

Зміни тарифів на газ будуть залежати від тієї формули, яка буде погоджена, зазначив він.

Повідомлялося, що Україна може отримати черговий транш кредиту МВФ у два млрд доларів вже в травні-червні цього року.

На думку автора DT.UA, відсутність фінансової підтримки МВФ ускладнить рефінансування понад $ 20 млрд суверенної і гарантованого державою боргу з термінами погашення у 2018-2020 роках. А виліт з програми Фонду закриє доступ України на зовнішні ринки запозичень, не дозволивши знайти там відсутні кошти.

Детальніше про взаємодію України з МВФ читайте у матеріалі Юлії Самаевой "Пастка для переможця" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".