UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВФ, СОТ і ВООЗ закликали багаті країни профінансувати вакцинацію по всьому світу

Для вакцинації бідних країн необхідно $50 млрд.

Керівництво МВФ, Світового банку, ВООЗ та Всесвітньої торгової організації закликали багаті країни виділити $50 млрд на вакцинацію від COVID-19 в країнах, що розвиваються. Про це йдеться в спільній заяві глав установ, повідомляє WSJ.

Відзначається, що 87% всіх вакцин отримали країни з доходом високого або вище середнього рівня. При цьому бідні країни отримали тільки 0,2% всіх вакцин, заявив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

Підписанти листа заявили, що глобальне відновлення від наслідків пандемії неможливо без доступу до вакцинації. Виділення $50 млрд до 2025 року призведе до додаткового зростання економіки на $9 трлн.

Глави чотирьох організацій додали, що $50 млрд буде досить, щоб вакцинувати 60% населення планети до першої половини 2022 року. Глава ВООЗ додав, що без цього в бідніших країнах будуть як і раніше відбуватися спалахи коронавируса, які можуть привести до появи нових варіантів COVID-19.

Читайте також: Рада прийняла низку законопроектів для траншу МВФ

Раніше в НБУ повідомили про те, що до кінця червня Україна повинна виконати вимоги Міжнародного валютного фонду, щоб програма stand-by була успішно переглянута.

У Мінфіні очікують надходження другого траншу в вересні цього року, а в правлячій партії "Слуга народу" розраховують в травні вжити всіх необхідних для цього закони.