UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВФ схвалив нову моніторингову програму для України

Вона не передбачає виділення нових траншів, але сприятиме залученню фінансування від інших міжнародних донорів.

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) схвалила Моніторингову програму із залученням ради директорів (МПЗР) для України. Очікують, що вона сприятиме стабілізації макроекономічної політики в країні, а також залученню нової донорської підтримки. Про це повідомили на сайті МВФ.

«Чотиримісячна програма МПЗР, яка була схвалена керівництвом МВФ, покликана допомогти Україні підтримувати стабільність, а також каталізувати донорське фінансування в умовах дуже великих потреб у платіжному балансі та надзвичайно високих ризиків», – зазначається в повідомленні.

Читайте також: Війна і гроші: чи впорається економіка України і скільки допомоги треба від союзників? – Associated Press

Програма має на меті мобілізувати доходи, а також відновити внутрішній борговий ринок. Також нею передбачена підготовка стратегії фінансового сектору, підвищення прозорості й управління.

Програма не передбачає виділення нових траншів, проте вона сприятиме залученню фінансування від інших міжнародних донорів у 2023 році.

«Фінансова підтримка буде критично важливою для успіху стратегії влади, а виплати на початку 2023 року допоможуть подолати напругу», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна та МВФ досягли угоди, яка відкриває шлях до фінансування на 2023 рік: Нацбанк розкрив умови

Нагадаємо, на початку грудня глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що збитки від російських атак на інфраструктуру України збільшують обсяги допомоги, якої Україна потребує напередодні суворих зимових місяців.