UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВФ почав перевірку діяльності української влади

Місія проаналізує поточний стан виконання бюджету за перші п'ять місяців 2014 року. Шлапак зазначив, що українська сторона зараз активно веде роботу з формування бюджету 2015 року.

Технічна місія Міжнародного валютного фонду розпочала свою роботу в Україні з перевірки виконання структурних маяків. Про це заявив керівник місії Микола Георгієв на зустрічі з міністром фінансів Олександром Шлапаком, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Особливу увагу місія приділить реформам економіки і питанню виконання бюджету. Зокрема, буде проаналізовано як поточний стан виконання бюджету за перші п'ять місяців 2014 року, так і в перспективі до кінця року.

Шлапак зазначив, що українська сторона готова до співпраці і додав, що зараз активно ведеться робота з формування бюджету 2015 року.

У Мінфіні нагадали, що наприкінці квітня Рада МВФ затвердила кредитну дворічну програму з фінансування економіки України на $ 17,01 млрд. Перший транш було надано на початку травня, він склав $ 3,19 млрд.

Нагадаємо, 24 червня до Києва прибула технічна місія Міжнародного валютного фонду (МВФ). Місія пробуде у Києві два тижні.

За словами постійного представника МВФ в Україні Жерома Ваше, Україна в кінці липня - на початку серпня Україна може отримати від МВФ другий транш кредиту в обсязі $ 1,4 млрд у рамках програми співпраці.

7 травня Україна отримала перший транш кредиту Міжнародного валютного фонду в обсязі $ 3,19 млрд. 1 травня рада МВФ схвалила виділення Україні кредиту на $ 17,01 млрд.

Колишній голова Нацбанку України Степан Кубів раніше заявляв, що у золотовалютні резерви буде зараховано понад $ 1 млрд з першого траншу програми МВФ.

Мінфін повідомляв, що близько $ 2 млрд з першого траншу кредитної програми буде використано на підтримку державного бюджету України. !zn

Читайте також:

Місія МВФ для перегляду програми stand by очікується в Києві наприкінці червня - на початку липня

МВФ попередив про глобальні наслідки кризи навколо України