UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ назвав зарплати Степанова, Ляшка та заступників міністра за місяць

"На руки" Степанов офіційно отримав менше, ніж його заступники

Глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов за минулий місяць заробив 37 875 гривень - сюди увійшли оклад, надбавка за роботу з секретними документами, надбавка експерту з питань таємниці та відрядні, йдеться у відповіді МОЗ на запит видання «Слово і діло».

Відзначається, що після вирахування податків Степанов отримав трохи понад 30 489 грн.

Заступники міністра охорони здоров'я за листопад отримали:

Раніше в Національній службі здоров'я розповіли, як змінилися зарплати медиків з квітня по вересень, коли в Україні був оголошений карантин по коронавірусу. Керівники медустанов з надання спеціалізованої допомоги в середньому отримують 23,5 тис. грн, лікарі -менше 9 тис. грн, а середній медперсонал - 7,5 тис.грн, молодший медперсонал - близько 6 тис.грн. Заробітні плати по регіонах вищі в столиці - в середньому 10,4 тис. грн. і в Луганській області. Менше отримують в Рівненській області - 7,5 тис., в Одеській і Хмельницькій.

Як повідомлялося, голова МОЗ Максим Степанов ініціював у 2021 році підняття зарплат лікарів і медперсоналу до 25 і 12 тис. відповідно. Однак після доопрацювання держбюджету на 2021 рік до другого читання на підвищення зарплат медикам коштів не заклали.

За даними Міністерства охорони здоров'я, з початку року з медицини звільнилися 34 тисячі медиків, в п'ять разів більше звільнилося лікарів, ніж прийшло нових. А в другому кварталі 2021 роки доведеться в десять разів зменшити витрати на лікування пацієнтів з COVID-19.