UA / RU
Підтримати ZN.ua

Моравецький анонсував "побудову Україною та Польщею газопроводу"

Мета - збільшення потужностей для передачі газу. 

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що задля можливості нарощення обсягів газу, що поставляють на схід, Київ та Варшава домовилися про побудову газопроводу. Про це він розповів під час спільної пресконференції з українським колегою Денисом Шмигалем. 

"Ми говорили (з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем - ред.) про розширення пропускної спроможності із заходу на схід, будівництво газопроводу, який міг би передавати великі обсяги газу в недалекому майбутньому", - розповів Моравецький.

Він нагадав, що Польща вже допомагала Україні в газовому питанні - продала його. На цей раз йдеться про можливість збільшити потужності для його передачі. 

"Для цього треба інвестувати сюди", - додав Моравецький.

Щодо російського газопроводу "Північний потік-2", то його польський прем'єр назвав геополітичною загрозою для безпеки Європи. 

Читайте також: Європа в січні припинила купувати російський газ - "КоммерсантЪ"

Створення "потрійної осі" між Україною, Польщею та Великою Британією — знакова подія для Києва, що підбиває межу під його двомісячними зусиллями. Докладніше про майбутній союз читайте у статті Володимира Кравченка "Дружба проти Путіна".