UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міжнародна допомога постраждалим від війни українцям: скільки з них отримають виплати

Допомогу надаватимуть вразливим групам людей з регіонів, які найбільше постраждали внаслідок агресії РФ.

Допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН отримають понад мільйон українців, які постраждали від війни. Як повідомили в Міністерстві соціальної політики, відповідні заяви, що були подані через платформу єДопомога, після верифікації були передані міжнародній організації.

«Після здійснення перевірки, яку проведуть в ООН, допомогу зможуть отримати 1 059 437 людей», — йдеться у повідомленні..

Зокрема, до поданого Мінсоцполітики списку увійшли люди, які зареєстровані у Чернігівській, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Київській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській та Запорізькій областях — тих, які найбільше постраждали від вторгнення РФ.

Читайте також: Допомога переселенцям: що зміниться з 1 вересня

Передусім допомогу надаватимуть вразливим групам людей, зокрема внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю, пенсіонерам, одиноким батькам, які самостійно виховують дітей, а також малозабезпеченим сім'ям.

На сьогодні до списків на виплати допомоги до різних міжнародних організацій подано понад 2,3 млн осіб.

Читайте також: Допомога переселенцям: що зміниться з 1 вересня

Як повідомлялось, гуманітарна платформа єДопомога має три напрями підтримки українців: державна, волонтерська та міжнародна. єДопомога міжнародна надає можливість залишити заявку на фінансову підтримку від міжнародних організацій.

Нагадаємо, що ті переселенці, які не отримали належні виплати від держави, можуть подати повторні заявки на отримання грошей.

Починаючи з 7 серпня, внутрішньо переміщені особи можуть отримувати соцпослуги та допомогу на підставі довідки від ДМС України або єДокумента.