UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінрегіони прогнозує суттєве зростання доходів місцевих бюджетів у 2022 році

Такі оцінки закладено у держбюджеті на наступний рік.

У держбюджеті на 2022 рік очікуються доходи місцевих бюджетів у розмірі 437 млрд грн, що на 87 млрд грн більше, ніж у поточному році. Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час відкриття Міжнародного експертного обговорення 2021 Програми "U-LEAD з Європою" "Партнерство заради розвитку", повідомляє пресслужба Мінрегіону.

Загалом протягом реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні власні доходи місцевих бюджетів зросли у 4 рази.

"Упродовж останніх декількох років в Україні було прийнято низку історичних рішень, які відкрили нові можливості для стабільного розвитку громад… Згідно з ухваленим ВР держбюджетом, наступного року прогнозований обсяг місцевих бюджетів має збільшитися на понад 87 мільярдів гривень у порівнянні з 2021 роком", – зазначив Чернишов.

Читайте також: В держбюджеті закладено оптимістичний рівень курсу гривні до долара

Нагадаємо, що 2 грудня Рада ухвалила у другому читанні проєкт державного бюджету на 2022 рік (№6000). Документ в другому читанні підтримали 264 депутати, в цілому - 268. Доходи держбюджету на наступний рік заклали в розмірі 1, 332 трлн грн. Видатки у держбюджеті на наступний рік закладені в розмірі 1,5 трлн грн. 

Повідомлялося, що виконання державного бюджету на поточний рік становить 104% (понад план понад 28 млрд грн до загального фонду). Кабмін запропонує Раді із цих грошей виділити 12 млрд грн на субсидії.