UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони досі очікує гроші на виплати військовим – ЗМІ

Частину суми хочуть отримати завдяки підвищенню податків.

Міністерство оборони України планує отримати до 20 вересня додаткові гроші для виплат військовослужбовцям Збройних сил.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит hromadske.

Згідно з інформацією, оборонне відомство цього року очікує на виділення додаткових 373,7 мільярда гривень. З цієї суми 333 мільярди будуть спрямовані на потреби Збройних сил України.

Читайте також: В Раді повідомили, чому в бюджет не заклали кошти на бойові та зарплати військовим

Народна депутатка та голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа підтвердила, що для забезпечення цього фінансування буде проведене повторне голосування щодо податкових змін.

Нагадаємо, уряду терміново потрібно знайти 500 мільярдів гривень. Левову частка цієї суми, а саме 495 млрд грн, треба спрямувати на потреби Сил оборони, зокрема на зарплати військовослужбовців, а також закупівлю та ремонт військової техніки. Очікується, що 125 мільярдів мають надійти з підвищення податків.

Читайте також: Рада провалила законопроєкт про підвищення податків. Його відклали

Як писало ZN.UA, підняття податків, яке анонсували Мінфін та профільний комітет Верховної Ради, призведе до зменшення надходжень до держбюджету. Зокрема про це розповідав голова Ради Коаліції бізнес-спільнот за модернізацію України Андрій Длігач у статті «Навіщо заганяти бізнес у «тінь»? Є альтернативний шлях збільшення спроможності держави».

Окрім того, третині українських сімей грошей вистачає тільки на їжу, а у споживчому кошику наших співгромадян переважно продукти харчування та комунальні платіжки, – результати опитування ZN.UA. Редакторка відділу економіки Юлія Самаєва у статті «Чверті працюючих грошей вистачає тільки на їжу. Дійсно, чому б не підвищити їм податки» аналізує, як ці результати співвідносяться з урядовим бажанням підвищити податки.