UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідери антиросійської коаліції Price Cap домовились про нові економічні обмеження на сировину з РФ

Одна з цілей – стабілізація глобальних поставок енергії. Результати переговорів Міністерства фінансів США з представниками коаліції.  

Заступник глави Мінфіну США провів зустріч із колегами з коаліції країн Price Cap. У підсумку – встановлені додаткові обмеження цін на російську сиру нафту. Депутати погодилися з підходом до продуктів нафтопереробки, який встановлюватиме два окремі обмеження на додачу до обмеження на сировину, йдеться на сайті американського відомства.

Читайте також: G7 перегляне рівень обмеження ціни на російську нафту в березні — Мінфін США

Одне обмеження для продуктів, які зазвичай продаються з надбавкою до сирої нафти, таких як дизельне паливо чи газойл. Інше цінове обмеження –  для продуктів, які продаються за нижчою ціною, наприклад мазут.

“Такий підхід дозволить краще відкалібрувати політику обмеження цін на нафтопродукти, враховуючи широкий діапазон ринкових цін, за якими продаються ці продукти”, – йдеться в поясненні за підсумками онлайн-зустрічі глави відомства Уоллі Адейемо з колегами.

Читайте також: ООН звинуватила нафтових та газових гігантів у діяльності, несумісній з виживанням людства

На сайті також відзначають подвійні цілі коаліції: щодо обмеження доходів Росії від експорту нафти та стабілізації глобальних поставок енергії. 

Читайте також: Доходи Росії від продажу нафти і газу в 2023 році значно скоротяться - держсекретар ФРН

Lепутати погодилися провести перегляд рівня ліміту ціни на сиру нафту в березні. Це дозволить Коаліції брати до уваги розвиток подій на світових ринках після введення лімітів на нафтопродукти, а також дозволить Коаліції бути проінформованою про результати технічного огляду ЄС ліміту цін на сиру нафту.