UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінфін пояснив, на що витратять гроші МВФ

МВФ виділить Україні 2,7 млрд доларів на підтримку економіки.

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів, куди будуть розподілені кошти МВФ в розмірі 2,7 млрд доларів, які Фонд виділить Україні в рамках глобальної програми підтримки світової економіки.

За його словами, уряд разом з НБУ визначать потребу по дофінансуванню дефіциту бюджету. Також планується внесення змін до бюджету до кінця року.

"У нас просто з'явилося джерело для фінансування дефіциту бюджету - не більше і не менше. Це не означає, що ці кошти можуть бути використані на якісь додаткові потреби. І якщо цей транш ми будемо використовувати, то, швидше за все, для заміщення інших, більш дорогих, джерел", - зазначив чиновник, передає "Главком".

Читайте також: У Раді заговорили про реструктуризацію держборгу перед МВФ

Марченко зазначив, що Мінфін позичив близько $500 млн за євробондами. Ці кошти призначалися для погашення держборгів в вересні. Таким чином, навіть без грошей МВФ уряд зміг би виконати свої боргові зобов'язання.

Відзначимо, в серпні обслуговування і погашення держборгу обійдеться бюджету в 27,5 млрд грн, ще 104,9 млрд грн має виплатити у вересні. Всього до кінця року потрібно заплатити 258 млрд грн.

Детальніше про те, куди уряд витратить 2,7 млрд доларів від МВФ читайте в статті Юлії Самаєвої "Гроші від МВФ і керівники від бога".