UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінфін готує новий Меморандум з МВФ

Україні необхідно взяти більше зобов'язань для отримання траншу.

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів про підготовку оновленого Меморандуму з МВФ, в якому будуть прописані нові зобов'язання України для отримання траншу. Повідомив він в інтерв'ю "Сегодня".

«Зізнаюся, в грудні наші очікування були більш оптимістичними. Тоді було менше питань, які потребують рішень. Сьогодні у зв'язку з ситуацією на енергетичних ринках виникли додаткові аспекти, які вимагають узгодження з місією МВФ», - сказав міністр.

За його словами, оновлений Меморандум передбачає і нові терміни, і нові маркери.

«Ми - в процесі розробки і дискутуємо про конфігурацію цих параметрів. Основні теми - антикорупційні заходи, судова реформа, енергетичний ринок, фіскальні зобов'язання, зокрема за бюджетними параметрами. Є питання про введення Ощадбанку в Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Зараз обговорюються такі питання.

У той же час Марченко не став відповідати на питання, коли українська влада отримає черговий транш кредиту МВФ.

«Потрібно почати працювати над текстом Меморандуму і отримати Staff-Level Agreement - схвалену угоду на рівні персоналу. І далі виконувати умови перегляду програми», - сказав він.

Читайте також: МВФ може переглянути кредитну програму для України в третьому кварталі

Раніше аналітики Bank of America спрогнозували перспективи співпраці України з МВФ. На їхню думку, МВФ перегляне в третьому або четвертому кварталі Меморандум про співпрацю з Україною, а реальних домовленостей вдасться досягти влітку.