UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міненерговугілля заперечує плани підняття ціни на газ для населення

Гройсман найближчим часом може оприлюднити ціну на газ для населення на 2018 рік.

Інформація про пропозиції Міненерговугілля підвищити ціну на газ для населення з 1 квітня 2018 року є "дурницею", заявив міністр Ігор Насалик прем'єр-міністру Володимиру Гройсману на засіданні Кабінету міністрів.

"Ви не ініціюєте підвищення ціни на газ?" – перепитав глава уряду.

"Не ініціюємо", – підтвердив міністр.

За його словами, публікації в ЗМІ, пов'язані з оприлюдненням на сайті міністерства проекту постанови про продовження спеціальних зобов'язання по продажу природного газу для потреб населенню, теплокомуненерго і релігійних організацій до квітня 2021 року.

Як заявив Насалик, що цей документ "абсолютно не має ніякого відношення до ціни газу".

Гройсман також доручив запросити офіційну інформацію у НАК "Нафтогаз України", за якою ціною компанія могла б постачати газ в 2018 році для населення як трейдер, щоб уряд її оприлюднив.

Раніше повідомлялося, що Кабмін планує змінити методику визначення ціни газу для населення з квітня 2018 року, що призведе до подорожчання газу на більш ніж 8%.

Також повідомлялося, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості хоче запропонувати продовження спеціальних зобов'язань з продажу природного газу для населення, теплокомуненерго і релігійних організацій до квітня 2021 року. Міністерство підготувало відповідний проект постанови.

Нагадаємо, МВФ наполягають на підвищенні ціни газу в Україні. При цьому Кабмін має відкоригувати ціну природного газу на внутрішньому ринку до рівня імпортного паритету.