UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мільйони гривень російського олігарха Гінера передали в управління АРМА

Російський бізнесмен через підставних осіб володіє в Україні чималим бізнесом.

В управління Національного агентства з виявлення активів (АРМА) передали понад 24 млн гривень із банківського рахунку громадянина України, який пов'язаний із діяльністю групи компаній VS Energy та російським олігархом Євгєнієм Гінером, повідомило Державне бюро розслідувань.

Кошти виявили у взаємодії з Держслужбою фінансового моніторингу України під час  слідчих дій щодо покупки Гінером об’єктів критичної енергетичної інфраструктури  в Україні. Мова йде про низку обленерго в шести регіонах України.

Українські активи компаній та осіб, пов’язаних з близьким до Путіна олігархом Євгенієм Гінером та групою компаній VS Energy, юридично були переоформлені на громадянина України після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

«Це було зроблено для того, аби приховати російський слід активів та унеможливити їх арешт. Стосовно Гінера рішенням РНБО України були введені санкції», - зазначили в ДБР.

Слідство встановило, що вищезгаданий громадянин України здійснив банківських операцій на загальну суму понад 96 мільйонів гривень

Читайте також: Компанії російських олігархів спонсорують зарплатню російським військовим – розслідування

Нагадаємо, що раніше Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід держави 88,89% акцій PIN-банку російського олігарха Євгена Гінера.

Також арештовано частки олігарха у стратегічних українських підприємствах, цінні папери пов’язаних юридичних осіб, готелі.

Минулого тижня Гінеру в Україні оголосили підозру у фінансуванні збройної агресії Росії щодо України – його заводи постачають російську армію боєприпасами.