UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мецгер прокоментував розслідування "Схем" про кредит Брюховецькому

Він закликає передати документи в СБУ, аби там провели повну перевірку. 

Журналісти "Схем" оприлюднили скандальне розслідування про те, що державний "Укрексімбанк", як і повідомляло ZN.UA, видав кредит на 60 млн доларів під заставу ТЦ Sky Mall бізнесмену Сергію Брюховецькому, який сплачує податки в "ДНР". На це вже відреагував відсторонений очільник банку Євген Мецгер, в якого через це питання трапився конфлікт з розслідувачами. 

У себе в Фейсбук він написав, що служба безпеки банку перевірила компанію Брюховецького і жодний проблем, нібито, виявлено не було. Він розповів, що ці кошти виділили для рефінансування боргів в інших державних банках та для розрахунку на території України з українською компанією. 

"Суть цього кредиту дуже проста: ми прокредитували компанію, яка купила Торговий Центр [Sky Mall]. Частиною угоди стало перекредитування в українських банках. Придбаний ТЦ, корпоративні права та майно оціночною вартістю понад $100 мільйонів перебувають в заставі банку. Служба Безпеки Укрексімбанку перевірила компанії, яким був наданий кредит. Ніяких порушень законодавства з боку власників компаній не було виявлено. Кредит не є проблемним, він належним чином обслуговується. Всі умови по сплаті процентів та тіла кредиту виконуються", — зазначив Мецгер.

Він продовжує заперечувати будь-які порушення зі сторони "Укрексімбанку" в цій ситуації та вимагає провести перевірку. Мецгер закликав документи, виявлені "Схемами", передати в СБУ, аби визначити, чи дійсно компанія, про яку йдеться в розслідуванні, працювала на непідконтрольній території, і чи сплачувала туди податки. 

Читайте також: Питання, яке збісило Мецгера, або у скільки обійдеться Україні рейдерське захоплення Sky Mall

Нагадаємо, журналісти "Схем" оприлюднили скандальне розслідування про державний "Укрексімбанк". Вони підтвердили інформацію ZN.UA про те, що вже колишній голова правління держустанови Євген Мецгер емоційно відреагував на запитання, яке стосувалося кредиту на 60 млн доларів, що наданий Сергію Брюховецькому під заставу столичного ТРЦ Sky Mall.