UA / RU
Підтримати ZN.ua

Метро на Виноградар отримало нового підрядника

Компанія не має досвіду будівництва метро, але давно працює на ринку автодоріг та ремонтує тунель на Деміївці.

Компанію «Автострада», яка була єдиним учасником тендеру будівництва метро на масив Виноградар в Києві, визнали переможцем, заявив у Facebook власник компанії Максим Шкіль. Тепер ця компанія перейме на себе роботи із будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метро від станції «Сирець» до станції метро «Проспект Правди». 

Шкіль зазначив, що роботи планують почати до надходження авансу за рахунок власних обігових коштів. Однак спочатку проведуть детальний аналіз стану виконаних робіт, співставлять фактично виконані обсяги і ті, які потрібно виконати відповідно до існуючих проєктів та проведуть необхідні коригування.

За його словами, компанія планувала вийти на ринок будівництва метро уже кілька років і відповідно готувалась, в тому числі має свій проєктний інститут.

«Ставимо перед собою задачу, щоб при умові належного фінансування, вийти в 2025 році на повний темп роботи в цілодобовому режимі по всім ділянкам будівництва. Загалом плануємо задіяти понад 4000 працівників», - заявив про плани Шкіль.

Він додав, що загальна сума інвестицій в проект складе понад 50 млн доларів США. Зокрема, компанія планує законтрактувати необхідне обладнання на суму понад 30 млн доларів США та планує залучити кредитні кошти.

Читайте також: Відновити звичне курсування метро на Теремки обіцяють на початку осені

Нагадаємо, що вартість будівництва оцінена в 14 млрд гривень, а завершити роботи мають до 30 грудня 2026 року.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Група Компаній "Автострада" зареєстроване у Вінниці. Було зареєстроване 2015 року в Києві під назвою "МІСТОКОМБУД-МКБ". Спеціалізується на будівництві доріг та автострад.

Саме ця компанія ремонтує аварійну ділянку тунелю метрополітену біля київської станції метро «Деміївська» та будує з'їзди з Подільсько-Воскресенського мосту.

Зазначимо, що в грудні 2023 року КП «Київський метрополітен» через суд розірвав договір з АТ «Київметробуд» через незадовільні терміни виконання підрядником будівельних робіт. На разі з колишнього підрядника мають стягнути частину передоплати, використання якої не підтверджено відповідними актами виконаних робіт.