UA / RU
Підтримати ZN.ua

Медвєдєв заявив Азарову, що падіння товарообігу з Росією "не привід на когось ображатися"

"Тут, що називається, справа не в образах і в якихось інших моментах", - саме такими словами Медвєдєв охарактеризував причини падіння українсько-російського товарообороту на 25% за останній рік.

Медвєдєв заявив Азарову, що падіння товарообігу з Росією "не привід на когось ображатися"

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв вважає, що погіршення торговельних відносин Росії з Україною і падіння обсягу українсько-російського товарообороту до другого місця після Білорусі не є приводом "на когось ображатися", а має стати стимулом "поміркувати і працювати". Про це російський прем'єр сказав на зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим у Москві у вівторок, 24 грудня.

"Лише один момент - не привід для того, щоб на когось ображатися, але привід для того, щоб поміркувати і працювати", - заявив Медвєдєв, слова якого цитує прес-служба уряду Росії.

"Я про це нещодавно говорив під час зустрічі з нашими білоруськими партнерами, - продовжив російський прем'єр. - Вперше за всю історію наших пострадянських відносин, торгівельні відносини з Білоруссю вийшли на перший рівень. Завжди традиційно була Україна на передньому плані - просто тому, що різний масштаб економіки. Тут, що називається, справа не в образах і в якихось інших моментах. Тому важливо відновити і торговельно-економічне співробітництво (України і Росії - ред.), і інвестиційне співробітництво. Будемо рухатися в рамках тих планів, які зараз намічено (двома президентами - ред.)", - сказав російський прем'єр.

ТАКОЖ: Медвєдєв не знайшов зв'язку між євроінтеграцією України і складнощами в газовій сфері між Москвою та Києвом

"Ми дійсно повинні реанімувати дуже багато з того, що, на жаль, за останній час було розтрачено у російсько-українських відносинах", - резюмував Медвєдєв.

У відповідь Азаров повідомив, що "з надією дивиться на 2014 рік", оскільки йому "2014 рік бачиться у плані відновлення наших торговельно-економічних відносин із Російською Федерацією".

"Ми вже плануємо вийти на рівень принаймні 2011 року", - заявив український прем'єр.

Азаров пояснив, що для України відновлення товарообігу "надзвичайно важливе", оскільки це і робочі місця, і зарплатня, і доходи бюджету.

Прем'єр України також подякував Медвєдєву за запрошення для участі в засіданні Вищої Євразійської економічної ради на рівні голів держав. Азаров повідомив, що "на жаль, Віктор Федорович (Янукович) не зміг приїхати і доручив мені взяти участь". !zn

Читайте також:

Азаров: Україна втратила чверть товарообігу з Росією. Треба вирішувати проблему