UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лагард вказала на загрози від торговельного конфлікту між США і Китаєм

Може постраждати глобальне інвестування.

Найбільша небезпека від торговельних суперечок між США і Китаєм криється в загрозах для інвестування і глобальної фінансової довіри.

Про це, як повідомляє Reuters, сказала голова МВФ Крістін Лагард. Вона наголосила, що напруга між двома найбільшими економіками світу загрожує не так ВВП, як довірі країн до глобального фінансового порядку.

Нагадаємо, що президент Дональд Трамп невдоволений дефіцитом торговельного балансу з Китаєм. Тому він вирішив запровадити нові мита на імпорт сталі і алюмінію, щоб скоротити імпорт китайських металів і нібито підтримати американських виробників. Хоча найбільші експортери алюмінію і сталі в США - це Канада, Південна Корея і країни ЄС, а не Китай. Власне, для цих країн американський президент зробив тимчасове виключення. Втім, Трамп наголосив, що торговельні війни - це добре. На його думку, американській стороні буде легко в них перемогти.

У свою чергу, Китай попередив про "виправдану і необхідну" відповідь на торговельну війну зі США. У Пекіні закликали Вашингтон не вдаватися до торговельних війн, оскільки вони нікому не підуть на користь.