UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лагард пообіцяла Гонтаревій продовжити роботу МВФ з Україною

У найближчі тижні до Києва прибуде місія МВФ для вивчення питання, чи можна давати новому уряду гроші.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий продовжувати підтримку України на шляху економічних перетворень, заявила директор-розпорядник фонду Крістін Лагард під час зустрічі з головою НБУ Валерією Гонтаревою, повідомило посольство України в США.

Під час зустрічі в рамках Весняних зборів керуючих в МВФ і Світовому банку у Вашингтоні Гонтарева зазначила першочерговість для України реалізації реформ, передбачених програмою співпраці з МВФ.

Зі свого боку Лагард повідомила, що найближчим часом в Україну прибуде місія МВФ.

Раніше посол України в США Валерій Чалий заявив, що місія МВФ відвідає Україну в найближчі тижні, щоб вивчити ситуацію в країні після формування нового уряду і завершити другий перегляд кредитної програми EFF.

Відразу після зміни уряду в Україні в МВФ заявляли, що фонд готовий продовжувати співпрацю з новим складом Кабінету міністрів України.

Новий міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю ZN.UA поділився своїм баченням формату співпраці з МВФ, підкресливши, що дефіцит бюджету часто "роздувається" за рахунок прийнятих Україною рішень, а не завдяки рекомендаціям МВФ. За його словами, як свідчить багаторічний досвід співпраці з МВФ, Україна і зростання не показує, і критеріїв не виконує.