UA / RU
Підтримати ZN.ua

Курс євро вдруге за рік досяг мінімальної вартості – Bloomberg

На вартість європейської валюти безпосередньо впливають наслідки російсько-української війни.

У 2022 році європейська валюта переживає не найкращі часи. Падіння курсу євро викликає занепокоєнні та сигналізує про значні економічні проблеми. У липні поточного року, вартість валюти Євросоюзу сягнула мінімуму, який останній раз фіксувався двадцять років тому. І через місяць євро знову падає на рівень, який востаннє спостерігали за кілька років після появи валюти, повідомляє Bloomberg.

Курс європейської валюти впав на 0,9% до 0,9951, що нижче за попередній мінімум 2022 року в 0,9952. Після падіння він знову торгується на рівнях, які востаннє спостерігалися у 2002 році. 

Причинами знецінення євро, фахівці вважають низку факторів. Першим і ключовим є повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну та економічні санкції, яки были введені проти країни-агресорки, адже через це значно зросли ціни на енергоносії та продовольство. Вплинула також і цьогорічна посуха, яка спричинила жахливі пожежі на європейському континенті та зменшення урожаю. 

У зв'язку з цим, експерти вкрай занепокоєні щодо перспектив європейського регіону.

Красно мовно й те що євро втрачає позиції щодо долара протягом останніх 13 місяців. Раніше у статті "Євро за долар — що це означає?" Олександр Болтян для ZN.UA аналізує, які наслідки це матиме для України. 

Станом на 23 серпня, за офіційним курсом Національного банку України вартість євро та долара є однаковою, зокрема 36,56 гривні за одиницю.