UA / RU
Підтримати ZN.ua

КРУ: У діяльності уряду Тимошенко виявлені порушення на понад 50 млрд гривень

Контрольно-ревізійне управління (КРУ), за результатами аудиту діяльності уряду Юлії Тимошенко, виявило порушень на суму майже 53 мільярда гривень. Про це в четвер, 21 жовтня, заявив глава відомства Петро Андрєєв.

Контрольно-ревізійне управління (КРУ), за результатами аудиту діяльності уряду Юлії Тимошенко, виявило порушень на суму майже 53 мільярда гривень. Про це в четвер, 21 жовтня, заявив глава відомства Петро Андрєєв.

За його словами, значна частина цих коштів була виведена з держбюджету і використана на передвиборну агітацію Юлії Тимошенко.

Зокрема, Петро Андрєєв звинуватив попередній уряд, що кошти, отримані від МВФ, на суму 36,1 мільярда гривень були використані на забезпечення поточних потреб держбюджету, замість того, щоб витратити їх на погашення зовнішнього боргу.

Також, за словами керівника відомства, Держказначейство, не маючи на те повноважень, надавало позики Пенсійному фонду на суму 42,1 мільярда гривень.

Окрім того, Держказначейство, в порушення законодавства, розмістило на депозитних рахунках банків 6,4 мільярда гривень, 165 мільйонів доларів і 97 мільйонів євро коштів держбюджету. При цьому кошти розміщувалися під занижені відсотки, або взагалі без їхньої виплати.

Петро Андрєєв також згадав про незаконне використання коштів, отриманих згідно з Кіотським протоколом. Окрім того, глава КРУ згадав закупівлю МНС санітарних автомобілів за ціною, яка була завищена втричі.

«Міжнародні аудитори встановили, що такі автомобілі до України не завозилися, а пізніше було виявлено, що вони були завезені частинами, на два роки раніше і на суму на третину меншу, ніж витратив МНС. І це при тому, що ці автомобілі два роки були невідомо де в амортизації», - зазначив він.

Ще одним прикладом зловживань уряду Тимошенко Андрєєв назвав націоналізацію банку «Київ». За його словами, загальна сума порушень склала 815,7 мільйона гривень.

Нагадаємо, що 14 жовтня міжнародні аудитори заявили, що виявили факти нецільового використання коштів державного бюджету і шахрайства за участю представників уряду Юлії Тимошенко.

При цьому партнер Trout Cacheris Плато Качеріс прямо звинуватив членів Кабміну у крадіжці з державного бюджету.

Transparency International вже заявила, що подібні «аудити» дискредитують боротьбу з корупцією в країні і є «полюванням на відьом».

А екс-прем'єр-міністр Тимошенко заявила, що не довіряє фірмам, які проводили «аудит», оскільки вони не є аудиторськими.

За матеріалами «Української правди»