UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компенсація від держави: чи можна її отримати за знищене авто

Атаки Росії руйнують не лише будинки, а й автомобілі.

В Україні продовжує діяти програма «єВідновлення», в межах якої власники пошкодженого або зруйнованого житла можуть отримати компенсацію від держави.

Читайте також: «єВідновлення»: житлові сертифікати тепер доступні в «Дії»

Юристи «Право на захист» пояснили, чи можна розраховувати на компенсацію від держави за авто, яке було знищене або пошкоджене внаслідок воєнних дій.

Вони наголосили, що наразі компенсацію передбачено лише за пошкодження чи знищення нерухомого майна.

Очікується, що в майбутньому всі збитки завдані країною-агресором під час воєнних дій будуть відшкодовуватися коштом РФ, однак наразі дієвого правового механізму як на національному, так і на міжнародному рівні не запроваджено.

Єдине що може зробити власник пошкодженого чи знищеного транспортного засобу з метою можливого отримання такої компенсації у майбутньому, це зафіксувати факт пошкодження чи знищення автомобіля за вказаними рекомендаціями.

Як зафіксувати знищення чи пошкодження авто

Якщо так сталося, що у будинок або комерційне приміщення прилетіла ворожа ракета чи снаряд, то в цій ситуації алгоритм дій відрізнятиметься від звичного. І тут важливо знати наперед, як саме діяти. Детальніше читайте у матеріалі президента фірми IRE (Ukraine) LLC та Партнер «Томас & Сімонова» Людмили Сімонової «Що робити у разі, якщо вам прилетіло, — поради фізичним і юридичним особам» на ZN.UA.