UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанію-бенефіціара Промінвестбанку купили люди, наближені до Коломойського

Юрособа володіє 99% акціями банку.

Компанія, яка раніше купила 99% акцій Промінвестбанку змінила власника. Новими власниками фінкомпанії «Фортіфай» стали люди, які близькі до групи «Приват» Ігоря Коломойського, пише finbalance.

Раніше в держреєстрі юросіб кінцевим бенефіціарним власником «Фортіфай» значився Сергій Фактуллін. Зараз в списку бенефіціарів вказані Лариса Рібенкова і ФК «Фіневровектор», власником якої, крім Лариси Рібенковой, значиться Людмила Осикін і Дмитро Пономарьов, повідомляє видання.

Лариса Рібенкова і Людмила Осикін є помічниками народного депутата від «Слуги народу» Олега Дунда, який до обрання в парламент був директором компанії «А.В.С.», пов'язаної з "приватівцями". Олег Дунда в 2001-2007 роках працював в «Приватбанку».

Серед засновників «А.В.С.» значиться «КУА Фінансовий капітал», одна з "приватівських" структур, які в 2018 році отримали рішення Арбітражного суду Гааги про стягнення з Росії $159 млн як компенсацію за втрачене майно після анексії Криму. В рамках виконавчого провадження з виконання даного судового рішення і відбувся в березні аукціон з продажу 99% акцій «Промінвестбанку».

Крім того, Олег Дунда подав 1650 правок до «антіколомойскому» закону, на прийнятті якого наполягав МВФ, щоб запобігти поверненню «Приватбанку» під контроль колишніх власників.

Людмила Осикін в держреєстру також значиться одним з бенефіціарів ДП ТРК Аверс Корпорації Аверс, яку також пов'язують з «приватівцями».

Читайте також: Бенефіціаром комбінату Ахметова і Коломойського два місяці був бізнесмен із РФ - ЗМІ

Раніше повідомлялося, що продаж "Промінвестбанку", української "дочки" російського ВЕБ, пройшов в рамках чинного законодавства України, а проміжне рішення Стокгольмського арбітражу про заборону продажу не визнано в Україні.