UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ візьме в борг 16 мільярдів на метро на Троєщину

Рішення про надання Києву держгарантій Кабмін може ухвалити в середині липня.

Київ розраховує залучити кредити на суму 16 млрд грн під державні гарантії для будівництва метро на Троєщину і Подільського мостового переходу.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко.

"Ми зараз працюємо над отриманням державних гарантій на 16 млрд грн для будівництва метро на Троєщину і Подільського мостового переходу", - заявив Крамаренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Зараз проходимо процедуру. Ми відпрацювали всі папери, попередня домовленість є, зараз пройдемо міжвідомчу комісію, якщо вона схвалить - отримаємо гроші",- додав він.

За словами заступника голови КМДА, рішення про надання Києву держгарантій Кабмін може ухвалити в середині липня. "Там за термінами написано - у тижневий термін. Ось ми віддали (документи) в понеділок. Через тиждень приходьте", - сказав Крамаренко.

Відповідаючи на питання, чи буде це кредит Зовнішекономбанку Росії, як планувалося раніше, заступник голови КМДА сказав: "Після того, як буде можливість отримати державні гарантії, можна буде спілкуватися з будь-якими банками. Ми спілкуємося з українськими, російськими та зарубіжними банками. Ми поки що грошей ні в кого не взяли, значить, нікому і не повинні - хто дешевше дасть (кредит - ред.), у того і візьмемо".

У той же час, голова КМДА Олександр Попов на брифінгу в середу повідомив, що КМДА подала в Кабмін документи на участь в урядовій Програмі стабілізації економіки. За його словами, серед проектів, які планується реалізувати в рамках цієї програми в Києві - будівництво метро на Троєщину, завершення будівництва станції метро "Теремки", а також реконструкція Поштової площі.

Нагадаємо, 24 травня Олександр Попов заявив, що роботи з будівництва метро на Троєщину вже розпочато. Проте в обіцяний термін до будівництва метро на Троєщину ніхто так і не приступив. Пізніше в КМДА уточнили, що будівництво метро відкладено до пошуку оптимального джерела фінансування. !zn

Читайте також:

Київська влада знову пообіцяла метро на Троєщину, хоча грошей немає

Якщо все буде добре, метро на Троєщину проведуть років через п'ять

Жителі Троєщини зможуть тиждень безкоштовно їздити на трамваї

Міст на Троєщину відкриють у 2014 році