UA / RU
Підтримати ZN.ua

Киянам повернули 39 мільйонів гривень неправильно сплачених за електрику

Населення Києва продовжує платити за електроенергію не тій компанії на старі реквізити.

"ДТЕК Київські електромережі" повернув жителям столиці гроші, помилково сплачені на старі реквізити в січні. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Мова йде про 39 млн грн, які кияни заплатили в лютому за спожиту електроенергію у січні, оператору розподільних мереж, тоді як повинні були – постачальнику.

"Ми пішли назустріч нашим клієнтам, і самі перераховуємо ці переплати на рахунок постачальника універсальних послуг. До кінця березня ми також автоматично повернемо кошти, помилково сплачені в лютому - близько 28 млн грн", - повідомив комерційний директор ДТЕК Київські електромережі Олександр Бэмм.

У компанії нагадали, що "ДТЕК Київські електромережі" вже 3 місяці не виставляє рахунки і не приймає оплату за поточне енергоспоживання. При цьому вона виставляє квитанції на оплату тільки тим клієнтам, хто має борг, накопичений до 1 січня 2019-го.

Як пише Наталка Прудка у своїй статті для DT.UA, до 3,5 грн за кіловат-годину підскочить ціна на електроенергію для українців після остаточного запуску з 1 липня нової моделі реформованого енергоринку, - це втричі більше порівняно з нинішнім середньозваженим тарифом. До такого висновку прийшли енергетичні експерти і практики, адже ціни для промислових споживачів різко поповзли вгору відразу після запровадження з 1 січня 2019-го нової моделі роздрібного енергоринку - першого етапу реформи, що здійснюється у відповідності з Законом "Про ринок електричної енергії" (набув чинності в червні 2017 р.).

Детальніше про підвищення цін на електрику читайте в матеріалі Наталки Прудкої "Випробування енерготарифами" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".