UA / RU
Підтримати ZN.ua

Киянам перерахували ЖКГ-послуги на 4,2 млн гривень

Мешканцям зробили перерахунок за неякісно надані послуги з прибирання під'їздів та прибудинкової території.

Жителям міста Києва повернули 4,2 мільйона гривень за ненадані або неякісно надані комунальні послуги. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації у вівторок, 30 жовтня.

Зокрема, перерахунок виконали за прибирання прибудинкової території (518 451 грн) та сходових клітин (675 506 грн), за техобслуговування ліфтів - 512 714 грн і обслуговування систем диспетчеризації - 351 94 грн. Також жителям перерахували послуги з поливу дворів, клумб і газонів на суму 1,914 млн грн. За відсутність техобслуговування і ремонту систем протипожежної автоматики та димовидалення нарахували 114 тисяч гривень.

Майже 100 тисяч гривень виплачено через відсутність енергопостачання ліфтів і 6 700 грн – за відсутність освітлення місць загального користування.

Раніше повідомлялося, що платіжки за ЖКГ киянам у листопаді не враховують субсидій. Після усунення зазначеного недоліку в квитанціях субсидіантів буде відображена сума призначеної субсидії за два місяці: жовтень і листопад.

Повідомлялося, що на субсидії в 2018 році передбачено 50 млрд грн, що на 20 млрд грн менше, ніж було виділено на субсидії в 2017 році.

У Мінсоцполітики заявили, що більшість заробітчан не зможуть отримати субсидії, оскільки при розрахунку субсидії будуть враховуватися всі грошові перекази з-за кордону, якщо сума перевищує 50 тис грн.

Детальніше про монетизацію субсидій читайте у матеріалі Юлії Самаєвої та Алли Котляр "Живими грошима" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".