UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київських водіїв попередили про роботу паркування в безплатному режимі

У міста виникли проблеми з юридичним оформленням договорів. Скільки триватиме ситуація, КМДА не інформує.

У столиці тимчасово не стягуватиметься оплата за паркування на муніципальних майданчиках. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"Звертаємо увагу, що інспектори з паркування тимчасово не штрафуватимуть водіїв за несплату паркування. Утім місто закликає автовласників паркуватися відповідно до Правил дорожнього руху, у спеціально відведених для цього місцях. Адже за порушення ПДР передбачені штрафи, які продовжують діяти", - йдеться в повідомленні.

Також КМДА нагадує, що на вулицях міста працюють "паркувальники"-шахраї, які вимагають у водіїв готівку. Про такі випадки треба повідомляти поліцію.

Як можна зрозуміти з повідомлення, у міста виникли якісь проблеми з юридичним оформленням договорів. Скільки триватиме ситуація, КМДА не інформує.

"Оплату паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс» тимчасово призупинено до завершення юридичних процедур, пов'язаних з оновленням договорів. Зміни будуть відображені у додатку «Київ Цифровий». Про відновлення оплати за паркування містян повідомлять завчасно", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з початком повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого, паркування в столиці зробили безкоштовним, але починаючи з 16 травня 2022 року плату знов почали брати.

Проте вже в серпні в Києві знову зупинили оплату паркування авто на майданчиках КП «Київтранспарксервіс». Як виявилося, це було пов’язано з судовим процесом щодо вартості паркування в столиці.

За пів року після того у Верховній Раді зареєстрували три версії законопроєкту №9092. Як зазначалося в пояснювальній записці до однієї з версій цього законопроєкту - №9092-3, ініціатива спрямована проти безпідставної евакуації автомобілів. Депутати запідозрили змову між місцевими владами та інспекторами з паркування.

Особливо ганебна ситуація, як стверджують депутати, склалась у великих містах: Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі тощо.

До речі, напередодні війни стало відомо, що киян позбавили майже половини узбіч: у Києві влада почала офіційно віддавати в бронь місця вздовж доріг.