UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кияни в липні отримають рахунки з авансом за опалення

З'явиться можливість платити наперед.

Кияни, починаючи з поточного місяця (липня), будуть отримувати рахунки з можливість авансового платежу за опалення і за бажанням зможуть оплатити опалення заздалегідь. Таким чином люди зможуть зменшити оплату взимку. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Відзначається, що в рахунку-повідомленні за житлово-комунальні послуги за червень з'явиться окремий рядок з рекомендованим авансовим платежем за опалення.

"Кияни за бажанням зможуть оплачувати рекомендовані суми за послуги наперед, зменшивши фінансове навантаження на сімейний бюджет взимку, але не накопичуючи борги за тепло. У свою чергу, тепловики зможуть акумулювати отримані авансові платежі, щоб закупити природний газ для стабільного проходження опалювального сезону 2021/2022 ", - пояснили в КМДА.

Сума рекомендованого платежу визначається на основі прогнозованого обсягу споживання в певному розрахунковому періоді.

"Авансовий платіж буде відображатися в рахунках клієнтів як переплата. Тобто фактично кияни платять наперед і гарантовано менше платять взимку", - заявив директор СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатин.

Також нагадали, що загальний борг киян за спожите тепло та гарячу воду становить 3,6 млрд грн.

Читайте також: Ціна на газ у Європі злетіла до $464/тис. куб. м

Нагадаємо, що газ в Європі дорожчає. Запаси газу в сховищах Європи до кінця сезону закачування ледь досягнуть 70%, тобто ціни і далі будуть рости.

Про те, що чекає українців взимку читайте в статті Ігоря Маскалевича "Безгазова зима".