UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хто з українців відчуває задоволення від своєї роботи, а хто ні — дослідження

Задоволеність українців роботою залежить від статі, віку та сфери діяльності.

Відчувають задоволення від роботи лише 48% українців. Причому чим молодший працівник – тим краще його ставлення до місця працевлаштування. Про це свідчать результати опитування проведеного експертно-аналітичним центром кадрового порталу grc.ua.

Згідно з дослідженням, з усіх, хто задоволений роботою (з 48%), повністю задоволені – 10%, швидше задоволені – 38%. Проте 45% своєю роботою незадоволені: 14% повністю, 31% – швидше за незадоволені.

Цікаво, що чоловіки відчувають більшу задоволеність від роботи, ніж жінки. Серед чоловіків ті, кому все подобається – 51%, незадоволених роботою – 41%, водночас серед жінок ситуація приблизно рівна – кількість задоволених 47% та незадоволених – 48%.

Чим молодший співробітник, тим більше він задоволений. Серед осіб віком 19-23 років задоволені своєю роботою 88%, а серед вікових груп цей показник значно менший: у віці 51-60 років задоволені роботою 39%, старше 60 років - 55%.

Найбільш незадоволені своєю роботою українці у віці 24-30 років (47%), та у 41-60 років (48%).

Лінійні спеціалісти більше задоволені своєю роботою (50%), ніж незадоволені (42%). Серед менеджерів середньої ланки задоволених 48%, а незадоволених – 46%. Серед представників топ-менеджменту рівна кількість задоволених та незадоволених – по 47%.

Найбільше задоволені своєю роботою: представники сфери виробництва (12%), ІТ (10%), маркетингу (10%), бухгалтери (10%) та адміністративний персонал (10%).

Найбільш незадоволені своєю роботою: представники сфери продажу (12%), адміністративного персоналу (11%), виробничники (11%), представники юриспруденції (7%) та бухгалтера (7%).

У ньому взяли участь 558 респондентів із усіх регіонів України.

Читайте також: Зарплати в Києві обігнали зарплати в регіонах на 30-50%: ситуація січня

Раніше повідомлялося, що мешканці міст вважають, що комфортне життя може забезпечити рівень заробітної плати у 25 тисяч грн. Причому найбільші амбіції із зарплати у людей середнього віку.

Серед причин, з яких українці звільнялися з роботи у 2021-2022 роках, низька зарплата, відсутність кар'єрного зростання та вигоряння.

Нагадаємо, що     на січень 2022 року найбільші середні зарплати в Україні зафіксовані у Києві,     причому розрив із Одеською областю, яка йде на другому місці за рівнем зарплат, становить близько третини.

Про зарплати чиновників читайте у статті члена Громадської ради при НАДС, доктора філософії в галузі управління людськими ресурсами, генерального директора R&C Київ Group LLC     Жанни Балабанюк     -     "Державна служба: стельові зарплати та 300% бонусів"     .