UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада жорстко відреагувала на плани США ввести мито на сталь і алюміній

Країна готова запровадити заходи у відповідь для захисту своїх торговельних інтересів.

Канада висловила обурення планами США ввести імпортні мита на алюміній і сталь та вважає, що такий крок завдасть шкоди робітникам, виробникам та галузі в цілому для обох країн, передає "Укрінформ" з посиланням на заяву міністра закордонних справ країни Христю Фріланд.

"Ми завжди виступатимемо на захист канадських робітників й підприємців. Якщо на канадську сталеву та алюмінієву продукцію будуть накладені обмеження, Канада вживе заходи у відповідь для захисту своїх торговельних інтересів й робітників", - сказала Фріланд.

Вона також зазначила, що неправильно розцінювати торгівлю із найбільшим покупцем американської сталі, як національну загрозу США.

"Будь-які обмеження підуть на шкоду робітникам, галузі та виробникам в обох державах. Металургійна галузь є дуже інтегрованою та підтримує важливі ланцюжки постачання у Північній Америці", - зауважила глава МЗС Канади та додала, що уряд Канади продовжуватиме доносити цю думку до керівництв США на усіх рівнях.

Напередодня Європейська комісія пообіцяла вжити контрзаходи у відповідь на заяву президента США Дональда Трампа про підвищення мита на імпорт сталі та алюмінію для для збереження стабільності на ринку ЄС.

У ЄК також зауважили, що ці заходи негативно вплинуть на трансатлантичні відносини та підвищать витрати і зменшать вибір для американських споживачів сталі та алюмінію.

Додамо, що в четвер, 1 березня,на зустрічі з представниками найбільших металургійних компанійпрезидент США Дональд Трамп оголосив про введення мита на імпорт сталі і алюмінію, а відповідний указ підпише наступного тижня.

Американський президент хоче обкладати іноземну сталь 25%-м митом, а алюміній - 10%-м.

Раніше Bloomberg назвало ідею Трампа щодо тарифів найгіршоюдля американської економіки. Найвірогіднішим результатом цього буде зростання цін, скорочення економічного зростання, зменшення робочих місць, посилення податкового тягара, провокування економічної відплати з боку інших гравців. Крім того, це може дестабілізувати глобальну торговельну систему.